/

Food Factor # Day 10

 
Känner verkligen att den här dieten blir svårare och svårare..jag är SUPER motiverad till träningen men jag har sånt sötsug hela tiden att jag blir galen! Börjar bli ganska less på en del grejer jag äter dagligen också, måste försöka hitta nya grönsaker som är mättande att äta ett tag. några tips någon??
 
Dagens frukost: Omelett, keso+kanel samt 1 kopp te.
Dagens lunch: Broccolisoppa, Teryakikyckling,bönor,rödlök och morötter.
Dagens lilla lunch: Chili con carne + ärtor.
Dagens middag: citronmarinerad kyckling med ungsstekt squash + avocado. (Jag har en känsla av att squash inte är tillåtet i dieten, insåg det nu efter. Har faktiskt ingen aning, men tror inte det.) opss.. Aja smarrigt värre vare det iallafall!
 
Dagens träning: 1 timmes Step Circult + 1 timmes Body Works plus abs.
 
FYSATAN säger jag bara! Jag kan lova er att jag grinade nästan sista kvarten av andra passet, kändes som mina muskler gick sönder haha, krampade lagomt skönt. Visste inte riktigt vad jag gav mig in på förrän efteråt, båda passen har bara med vikter,styrka och stepbräda att göra..urs! Men det kändes bra efteråt iaf! trött men bra. Imorgon ska jag nog ta det lugnare, mamma klagar lite att jag tränar för hårt haha..tror nog bara att det blir Yoga och något annat lätt pass eller promenad imorgon.

.....Lördag kom snabbare

 
Goodagens!
 
Idag skjutsade jag Ev till skolan 7:30, åkte direkt därifrån till LA Fitness, körde 2 pass på raken sedan åkte jag hem och åt lunch. Skypeade även med min mor! nu är det inte långt kvar tills dom kommer, längtar ihjäl mig!! Jag och min värdmamma hämtade upp Ev runt 3pm, passade på att handla mat innan.
När vi kom hem så spelade vi självklart legospel, sen lekte vi även ute med. Ev har varit på så himla fnissigt humör idag haha, mysunge! 
 
Jag,Ev och min värdmamma lagade mat tillsammans idag, riktigt smarrigt blev det! Nu har Ev precis lagt sig och sovit, värdmamman ska bara gå ut med hunden sedan slutar jag. Jag ska gå direkt till sängen, är så trött så jag skulle kunna somna sittandes. LÄNGTAR ihjäl mig till helgen, Jag och Johanna ska ut på lördag + att jag får äta vad jag vill på lördag med!! kommer bli en grym lördag haha.
 
peace

Food Factor # Day 9

Tisdag!! bara 21 dagar kvar av dieten.......yeey. Allt flyter på som vanligt, inget negativt att säga förutom att min kropp känner sig lite små trött haha. 
 
Dagens frukost: Keso + kanel ( inte speciellt gott ), 2 ägg + en kopp te.
Dagens lunch: Chili con carne, tacobiff, 1/2 avocado, gurka, morötter, ärtor, broccoli och rödlök
Dagens middag : Burritoröra utan bröd.........
 
Luncherna jag gjorde idag var en nyttigare variant av chili con carne, tacobiffar + farmors broccolisoppa. MUMS!
 
Dagens träning: 40 minuters simmning + 30 minuters styrka. Var så himla öm i kroppen när jag vaknade så jag valde att ta det lite lugnt med träningen idag. Simma var dock jobbigare än jag trodde det skulle vara! men bra träning har jag hört. Avslutade träningen med jacuzzi!! super skönt. Satte i hörlurarna i öronen och låg och lyssnade på musik och bara slappnade av, super skönt.
 
xoxo

Life of Pi

 
Idag jobbade jag en timme under morgonen. Skypeade även med Emelie en 1 på morgonen! super kul. Trist att tiden går så snabbt bara haha, 1 timme bara sprang iväg. Hade kunnat pratat i evigheter. Efter skypesamtalet så åkte jag iväg till LA Fitness och tränade. Hem efter träningen och började laga en massa luncher haha. Jag äter ju typ samma sak till lunch varje dag ändå så jag tänkte varför inte göra några luncher så det bara är att värma på istället för att behöva laga samma luncher varje dag. Efter lunchen så skypeade jag med min kära fader sedan åkte jag och hämtade upp Ev från skolan.
 
När vi kom hem så...........spelade vi legospel. JAG DÖR!! haha vi spelar det typ 15 gånger dagaligen, han blir aldrig trött på spelet. Men men.. så länge han är glad så är jag glad. Tvingade ut honom på gården i 1 timme iaf, kände att vi behövde en paus från spelet. Min värdpappa är bortrest med sitt jobb under 2-3 dagar så det är bara jag, Ev och min värdmamma nu här hemma. När M kom hem frå jobbet så åkte vi och åt burritos, jag beställde en burrito utan bröd? hahah, vart inte ens en burrito längre. Nu när vi kom hem så gav vi Ev ett bad, läste sagor och nu sover han. 
 
Igår innan jag la mig så kollade jag på filmen Life of Pi! Har hört så himla mycket om den så var tvungen att kolla på den. Lätt sevärd! lite skum och annorlunda men en väldigt rörande och fin film. 
 
Nu blir det ducsh, något avsnitt av en serie sedan soooova :)
BTW... jag har sånt himla sug efter min mormors currykyckling just nu, skulle göra vad som helst för att få äta det!!!
 
Good night!

Food Factor # Day 8

 
Det här måste vara första gången någonsin som jag verkligen ser resultat av träning och äta nyttigt. Förut när jag tränat och försökt äta nyttigt så har jag alltid fuskat med kosten och träningen vilket har lett till inget resultat. Idag har det gått 8 dagar sedan jag körde igång och jag har redan gått ner 2kg + att jag ser redan resultat på min kropp! Att se ett sånt tydligt resultat på så kort tid får mig att bli ännu mer motiverad! super kul.
 
Dagens frukost: Spenat&broccoli omelett + te
Dagens lunch: Teryaki kyckling, broccoli, champinjoner, grönsallad, ärtor och mexikansk bönröra.
Dagens middag: köttfärs stekt med svamp,vitlök och gullök. Mexikansk bönröra, ärtor och grönsallad.
 
Dagens träning: 30 min spinning, 1 tim zumba + 30 minuters vikter.
 
Idag var första träningen på LA Fitness, det var himla bra där! Zumbapasset var nog det roligaste men jobbigaste zumbapasset jag varit på. Hon som höll i passet var helt galen haha, var helt dyngsur i svett efter passet! Smärtan i smalbenen har gått bort, vet inte om det kanske är för att jag inte sprungit sen i fredags eller vad det beror på. 

Ny vecka!

 
Hej hej, hemskt mycket hej!
 
Idag har jag inte gjort så mycket mer förutom att tränat, ätit lunch och jobbat. Träningen tar upp en stor del utav dagen. Jobbade 1 timme i morse, sedan när Ev åkt till skolan så tränade jag, åkte hem och åt lunch sedan skypeade jag med mamma en sväng och sedan med pappa en sväng. Kul kul! Hämtade upp Ev från skolan 3pm, när vi kom hem så lekte vi ute i 1 timme sedan spelade vi hans favorit legospel. Nu under kvällen så har jag och min värdmamma gjort middag, Ev stod och gjorde play doh middag till alla med på sidan om vid sitt lilla kök haha, han är så söt. 
 
Nu ska Ev sova, jag är trött som vanligt. Ska nog ta en dusch sedan se på film bara. 
 
xoxo

Camelback Mountain

 
Hallooj!!
 
Idag efter jobbet så åkte jag och en kompis iväg och hikeade på Camelback Mountain. Var ganska kyligt idag men man bli som tur är varm när man hikear upp. Tog oss nästan 2 timmar upp och ner, ....jag var inte den sega haha. När jag kom hem runt 5pm så körde jag 30 minuters vikter.
 
Nu har jag precis ätit en stoooor välförtjänt middag, blev utbjuden på bio ikväll men jag orkar inte. Känner jag mig själv rätt så kommer jag ändå bara somna under filmen haha. Jag somnar alltid när jag är på bio under kvällarna, kan helt enkelt inte hjälpa det. Speciellt efter 2 1/2 timmes träning lär man somna. Just nu är min kropp trött och redo för sängen! Jag ska ta en lång och varm dusch sedan somna tidigt. Imorgon börjar en ny vecka igen! Ska iväg på zumba under morgonen imorgon på LA Fitness! I´m Excited! motiverad som satan.. kanske kör spinningpass innan zumban med, beror på hur mycket träningsverk jag har när jag vaknar i morgon haha. 
 
Aja I´m out! Jag kör inget Food Factor inlägg idag för hela dagen har varit lite konstig. Har bara ätit 2 mål idag för jag sov längre. Jag uppdaterar med ett längre inlägg om det i morgon.
 
xoxoooo

Food Factor # Day 6 - ÄTA VAD JAG VILL DAG!

 
I lördags så var ju min fridag, jag fick äta precis vad jag ville under hela dagen. Pga av mina smalben så valde jag att inte träna något heller igår. Jag åt så himla mycket skräpmat igår, verkligen allt du kan tänka på haha. Men jag måste faktiskt säga att det var inte lika gott som jag trodde att det skulle vara , nästan så jag känner nu efteråt att jag skulle kunnat skippa skräpmaten igår och bara nöjt mig med frukt. Längtade nästan tills söndag så jag skulle få komma igång som vanligt igen med kost och träning. Skräpmat är överskattat!
 
Som jag nämnde i inlägget innan så skrev jag in mig på LA Fitness igår, kommer behövas nu när det blir varmare + att jag har tillgång till allt där. Jag ska nog försöka börja simma lite nu till veckan samt ta zumbaklasser. På lördag så träffar jag min personliga tränare, han ska hjälpa mig att nå dom mål jag vill nå. Vi ska gå igenom alla maskiner och göra mig ett schema. Jag har fått hemläxa där jag ska skriva ner mina mål, mina matvanor och sånna saker. Ser jag fam emot! Jag ska gå dit redan i morgon och se vad dom har för pass. 
 
Jag kan säga att jag redan ser och känner resultat efter dom här få dagarna! så himla roligt, gör att man känner sig ännu mer motiverad!
 
 

Miguel Concert!!

 
 
I fredags så var ju jag och Johanna på Miguel konserten, har var så himla grym!! Lätt den bästa konserten jag varit på. Han var riktigt duktig live, det var sån himla skön stämning när han uppträdde. Alla sjöng med i alla låtar och var helt galna haha. Mycket tjejer där, vilket är förståeligt. Konserten slutade inte förrän 12am! så efteråt åkte vi hem och sov haha, vi var supertrötta. Kände inte riktigt att vi orkade med efterfesten, skulle bli så himla sent. 
 
Lördagen så sov vi ut ända till 10am! skönt. Lördag var ju min fridag!!! jag fick äta precis vad jag ville i vilka mängder jag ville haha. Jag vaknade 5am, redo att äta!! men Johanna kände inte för att kliva upp så tidigt så jag somnade om.. När vi vaknade så åt vi frukost sedan gjorde vi oss i ordning och åkte iväg mot Arizona Mill shoppingcentret. Överdrivet mycket folk där!! Jag fick med mig hem lite träningskläder från Nike, var egentligen skor jag skulle köpa men hittade inga passande så jag uppdaterade träningsgarderoben istället, vilket var behövligt! 
 
Vi gjick omkring i Arizona mill från 11am till nästan 4pm haha. Vi åt lunch där och greja med. Var en mysig dag! När vi kom hem till mig igen så blev vi sugna på donuts! Så vi började åka mot Fry´s, bredvid Fry´s så ligger ett nyöppnat gym som heter LA Fitness, dom hade öppningsdag och öppethus igår så av någon anledning så stannade vi till där för att kika hur det såg ut. Slutade med att vi båda skrev in oss på gymmet, super fräscht där! Har tillgång till gymmet, klasser, basket, volleyball och simbassänger! På sommaren så kommer man ju inte kunna träna utomhus för det kommer vara för varmt, så man måste nästan ha tillgång till ett gym. Både jag och Johanna ska träffa en personlig tränare där på lördag för att gå igenom våra mål och sånt. Lite ironiskt, vi skulle köpa donuts men skrev in oss på gym istället.! MEN jag köpte mina donuts efteråt ;) dom ville vi inte missa haha. 
 
När vi kom hem till mig igen så var klockan runt 6-7pm så Johanna åkte hem till sig och jag tog det lugnt hemma bara. Kollade på lite serier, drack vin och somnade tidigt! 
 
Idag är det söndag och jag började jobba 9:30am i morse, jobbar bara till 12:30pm sedan slutar jag. Kl. 2pm blir jag upphämtad för Hiking med en kompis. Ska bli roligt.
 
xoxo

Food Factor # Day 5

 
Allt flyter på bra som vanligt! har inte så himla mycket att säga mer.
 
Dagens mat: 
Frukost: Omelett med gruka och en kopp te.
Lunch: sallad med rödlök,morötter,tomat,rädisor, blomkål, stekta champinjoner och biffar.
Liten lunch: sallad, ärtor, avocado och tacokyckling.
Middag: Har inte hunnit så långt än men ska göra något med köttfärs och broccoli/bönröra.
 
Dagens träning:
40min kondition + 30 minuters vikter. Idag så tränade jag styrka innan löpningen vilket jag inte kommer att göra om igen. Jag vet att vissa säger att man ska träna så men jag är alldeles för slut i musklerna efter styrkepasset för att kunna springa. Vaknade även upp med en himla smärta i smalbenen, fick höra att det kan bero på 2 saker: Fel skor eller benhinneinflammation. Hoppas INTE på benhinneinflammation, jag vill inte att något ska störa min träning nu när jag väl kommit igång. Gör satans ont dock, kan knappt lyfta upp fötterna haha. Jobbigt läge att gå i klackar ikväll....wish me luck.
 
 

Friday / Miguel

 
Thaaaaaaaank god for friday!
 
Imorse jobbade jag i en timme, gjorde Ev redo för skolan och så sedan tog hans mamma honom till skolan. När Ev åkt til skolan så tränade jag bara sedan har jag inte hunnit gjort så mycket mer under dagen haha. Jag hämtar alltid upp Ev från skolan kl. 1pm på fredagar så det fanns inte så mycket tid till annat. När vi kom hem så spelade vi legospel sedan tog vi en promenad till parken och lekte där ett tag. Jag slutade 4:30pm idag så jag har slutat nu, ligger och väntar på att Johanna ska komma hit....seeeg tjej dock ;).
 
När Johanna kommer hit så ska vi äta middag sedan fixa oss och åka vidare till MIGUEL KONSERTEN!! längtar ihjäl mig. Insåg dock precis att man INTE får ha med sig kameror på konserten! Fuck.. jag som tänkte ta en massa grymma bilder. Men jag får väl försöka ta lite bilder med telefonen istället, bättre än inget. Efter konserten så har jag ingen aning om vad vi ska göra. Miguel konserten har en efterfest i Tempe på Cadillac Ranch, vi står på listan till efterfesten så vi kanske åker dit om vi inte får för oss något annat. Lite tråkigt bara att jag inte kan ta ett glas vin....men men nu är det inte långt kvar tills lördag!
 
Nu ska jag gå och börja kolla vad jag ska ha för kläder.
Ha en grym helg!
 
xoxo

Svar på en kommentar

Jag tänkte svara på en kommentar här i ett eget inlägg för det är inte första gången jag får den här frågan:

 

"hej! 

jag lever väldigt hälsosamt och äter bara "rent". jag skulle vilja vara au pair nästa år men är rädd för maten.. är rädd att jag inte kommer få äta den maten jag vill utan kommer bli tvingad mcdonken och massa sånt.. hur funkar det för dig? köper du egen mat? :)"

 

----------

 

Rädd för maten är inget du behöver vara, det går att äta nyttigt om man vill och anstränger sig. Jag hade samma tankar som dig innan jag kom hit till USA, alla varnade mig hela tiden om hur enkelt det var att bli tjock som au pair i USA, samt att dom flesta au pairerna väger mer när dom kommer hem till Sverige igen efter ett år. Det ligger något i det! det ska jag inte säga något om, men samtidigt så väljer man själv hur man vill göra med sin mat. 

Alla värdfamiljer här borta äter olika, jag har turen att ha en familj som äter väldigt nyttigt, tänker på vad dom äter för det mesta och äter allt organiskt. Många kompisars familjer äter mer onyttigt, köper take out varje dag och så. I sånna lägen kan det bli svårare men du kan ju alltid välja bort större delen av det onyttiga på tallriken och lägga till extra sallad och grönsaker iställlet. 

 

Familjen är den som står för din mat under din tid som au pair. MEN har du jätte speciella önskemål på mat så finns det inget som säger att dom kommer köpa det åt dig. Det är ju skillnad på att be om hummer varje dag än att fråga om lite extra grönsaker till lunch/middag. I min situation så får jag handla i stort sett det jag vill äta, men jag tänker mig alltid för när det gäller priser och så. Jag skulle aldrig be om något överdyrt.

 

Det som gör det lätt att gå upp i vikt här i USA är att det är så otroligt mycket snabbmat, och det är snabbmaten som är billigast. Mcdonalds kan kosta dig $4 för ett helt mål med + meny medans en sallad kan kosta dig $10-15. Sen beror det ju självklart också på vart man äter. Man får tänka sig lite för vad man stoppar i sig bara. 

 

PS. Sedan kan du alltid fråga familjen du blir matchad med hur deras mat vanor och sånt är innan du säger ja till en familj.

 

Hoppas du fick lite svar på din fråga. Hör gärna av dig om du har mer frågor. :)


Food Factor # day 4

Fjärde dagen och jag lever fortfarande! piggare än någonsin. Enda som börjar bli lite tråkigt är kosten... börjar bli lite små less på att bara äta bönor/grönsaker som dom är. Börjar bli lite enformigt. Så jag försöker hitta en massa recept och grejer nu så jag kan göra något roligt av maten istället. Gjorde ju mexikanska bönröran som är så galet god! den skulle jag kunna äta varje dag. Hittade även på ett recept på biffar idag som också var gott men nyttigt. Måste hitta mer roligt än ägg att äta på morgonen..vet att jag får äta keso om jag vill men när jag kollar på innehållsförtäckningen på dom paketen så känns det så onyttigt haha. Kanske är keson här mer onyttig och innehåller mer socker? ingen aning, känner bara att jag vill inte sabba allt genom att äta vissa grejer onyttigare under dagarna. 
 
Kvällarna/nätterna är jobbigast just nu, även om jag äter middag kl.7pm så är jag redan hungrig igen runt 10pm. Kände av det mycket inatt, låg verkligen och försökte sova så jag skulle kunna få vakna och äta frukost haha. Men Dieten fungerar grymt annars, känner mig fräschare och har mer energi. Att äta så här nyttigt gör mig motiverad till att träna och leva sunt. 
 
Dagens mat idag blev :
Frukost : Spenatomelett, bönor och gruka + en kopp te.
Lunchhemmagjorda basilikabiffar med vitlöksfrästa grönsaker, sallad och mexikansk bönröra (GALET GOTT)
Liten lunch: Avocado,morötter,kyckling och gruka i en liten mängd.
Middag: frästa ärtor&haricoverts, sallad med teriyaki kyckling och rostade solrosfrön
 
+ 3 liter gurkvatten
 
Dagens träning : 1 timmes springning + 40 minuters styrketräning. Hade kramp i varje muskel efter dagens träningspass haha. Känner mig helt öm. HOPPAS på ingen träningsverk imorgon så jag kan köra samma pass i morgon igen. Idag är vi ännu en dag närmare lördag!!!! herregud vad jag längtar haha.
 
 

Encanto Park

(Dom här bilder är sedan jag var och sprang i Encanto park förut idag, den här parken ligger 4 minuter från mig. Så himla fint där! mysigt att springa/gå där.)
 
Hejhopp!
 
Idag har det varit finare väder än igår, fortfarande kallt dock! när jag skulle skjutsa Ev till skolan i morse så hade vi +5 grader..brrrrr!! Jobbigt när man inte ens äger kläder för kallare väder haha. Men nu under helgen ska temperaturen gå upp mot +20-+23 igen så det ser vi fram emot. Under dagen har jag tränat och lagat mat bara, skypeade med mamma och pappa innan jag hämtade Ev från skolan. Pappa ska skicka en massa godis till mig!!! längtar så jag dör. Han ska även skicka Jonny´s senap! mumsigt värre. Just nu känner jag att jag skulle kunna äta Jonny´s direkt från flaskan haha. All mat från Sverige känns frestande. Trist bara att dom godaste sakerna från Sverige är kylvaror..dom går ju inte att skicka. 
 
Mer idag så har jag och Ev bara spelat spel och tagit det lugnt hemma. Min värdmamma har fått halsfluss!! Gud vad jag inte får bli sjuk just nu. För blir jag sjuk kan jag inte träna på samma sett och det kommer sabba upp allt. Ska försöka hålla mig på avstånd tills jag vet att det inte smittar mer. Just nu så ligger Ev och sover, jag har slutat. Johanna och Erik ringde precis och ville bjuda mig på en husfest med en massa snygga baseball killar hahah.. orka. Jag ska upp 05:45am, känns inte så frestande. Men vore det inte för jobb så vore det ju grymt.
 
Jag ska gå ut till mig snart, hoppa in i duschen sedan slå igång en film och somna tidigt. 
 
PS. Ni som kommenterar: Jag svarar alltid på kommentarer, för att se mina svar så gå bara in i inlägget du har kommenterat, för jag har svarat där. just so u guys know.
 
xoxo

Mexikansk bönröra

 
Vill tipsa om ett grymt recept på svartabönor! mexikanskt recept. De kanske inte ser så glamoröst ut men det är galet gott! 
 
Jag har tyvärr bara måtten på engelska :  (enkelt att översätta till svenska mått via google)
1 talblespoon olive oil
4-5 garlic cloves, finely chopped
1 large jalapeno chili, seeded, chopped
1/2 teaspoon (generous) ground cumin
2 15-ounce cans black beans, rinsed, drained
1 14 1/2-ounce can low-salt chicken broth
Fresh lime juice
Chopped fresh cliantro
 
Börja med att fräst vitlök, chilin och kummin i olja i 30 sekunder ( använd traktörpanna eller en stekpanna med höga kanter). Tillsätt sedan bönorna och kycklingfonden, låt koka i 5 minuter under rörning. mosa sedan bönorna med en potatismosare i pannan försiktigt medans det fortsätter puttra. När alla bönorna är mosade så låt det koka yttligare 10 minuter tills det tjocknar, rör hela tiden. Krydda sedan med lime juice, salt och peppar. Toppa med Cliantro och servera!
 
(Den här bönröran är supergod att servera till enchiladas)
 
Nyttigt och gott!

  • Tillbaka till startsidan

  • Sanna heter jag, är 21år och kommer från Sundsvall.
    Den 5 November 2012 flyttar jag till USA för att arbeta som Au Pair i Phoenix, Arizona. Jag kommer att bo hos en underbar familj och ta hand om en liten pojke på snart 4år. I bloggen kan ni läsa om mitt år som Au Pair och allt som hör till.

    Svarar gärna på frågor, både här & på [email protected]


    dagar i USA

    Sweden
    Arizona