/

Packning på hög nivå!

 
Igår runt 21:00 började jag att packa, bättre sent än aldrig! Hade mamma som hjälp så det gick ganska bra, dock ser det ut som ett bombnedslag överallt här hemma haha. Det är svårt att hålla fint när man packar och rensar. Vi började att provpacka resväskan lite, dock så hänger det typ lika mycket kläder i tvättrummet som också ska med. Har en känsla av att jag måste packa om ganska mycket. Rensa bort en hel del så jag klarar 23kg. Jag började även att rensa bland alla mina andra grejer i rummet och packade ner allt i kartonger. Jag måste säga att jag hann med otroligt mycket igår, höll på till runt 00:00. Nu är det faktiskt inte så mycket mer att göra förutom att packa om resväskan lite. Men det är jäkligt svårt att välja vad som ska med och vad som ska stanna hemma.
 
Igår var ju även jag, mamma och Isabelle på bio och såg Taken 2. Självklart var första filmen bättre, men jag tyckte ändå att 2an var bra! Spännande och det hände mycket hela tiden. Mysigt att få göra något tillsammans med mamma och syrran.
 
Idag ska jag åka ut och hälsa på min farmor ett tag, sedan tänkte jag försöka hinna förbi hos Ida och Milton med. I eftermiddag ska jag ut och äta hos pappa, blir nog så att jag sover över där inatt. 

Serier

 
Känner att jag har för mycket i huvudet för att kunna sova. Är super trött men kan helt enkelt inte slappna av hah.
Har nu under kvällen suttit och pratat lite med resten av Au Pair tjejerna som ska åka från arlanda samtidigt som jag, skönt att fått lite kontakt med dom. Vi ska alla försöka fixa så vi får sitta bredvid varann på flyget, samt mötas upp innan på arlanda. 
 
Istället för att sova så håller jag på att fixa hem en lite nya serier som jag kan ha på datorn nu under min resa, skönt att ha många valmöjligheter när det gäller serier!. Alla serier jag redan följer har slut på nya avsnitt för tillfället, så jag får helt enkelt börja följa lite nya serier.
 
Måste försöka sova! Godnatt

Amerikanskt Visum / Internationellt körkort

 
Äntligen har både mitt visum och mitt internationella körkort kommit! nu kan inget gå fel.....peppar peppar.
Fotot var väl inte det snyggaste, men så länge jag får komma in i landet så är jag nöjd haha. Nu är allt klart förutom packningen, skönt. 
 
Idag har jag varit både ute i birsta och i stan med Carro. Jag bytte min dataväska samt köpte lite grejer jag hade kvar att köpa inför resan. Köpte galet mycket Chai te, typ 5 paket. Är osäker på att dom har det tet där så jag kan lika gärna ta med mig, det väger ju inte direkt något. Köpte även en till strömadapter samt hdmi-kabel som jag verkligen hoppas passar! var tvungen att gissa vilken jag skulle köpa när jag var i affären. Fick även hem mina solglasögon idag. Jag lämnade in dom till mamma i veckan så hon kunde korta bågarna och lite sånt. Jag kommer att använda solglasögon varje dag i Phoenix så jag är förberedd med bra solglasögon!.
 
Nu håller jag på att tvättar för fullt, ska snart plocka upp mamma och syrran sedan ska vi iväg på bio och se Taken 2.
 

Dockingsstation

 
Yeeey! mina nya dockingstation som jag beställde för ett tag sedan kom precis! Tänkte att det kan vara bra att ha  i mitt hus i Phoenix ist för att köpa en stereo. Det är faktiskt grymmare ljud i den än jag trodde, och den laddas upp av datorn istället på batterier. Kan även spela musik i den från USB-minne och mp3spelare. 
 
Nu ska jag börja packa. Planen var att jag skulle packa nu i helgen, men jag har haft fullt upp så det har inte riktigt funnits någon tid. Det är fortfarande kaos här hemma och jag har inte kommit någonstans med packningen.
Skulle behöva vara klar med allt tills på Torsdagkväll, hoppas jag hinner med det! 

Lördagens bravader

 
I lördags så var jag ute hos min pappa i Juniskär. Jag, brorsan, pappa och Isabelle åt god mat och umgicks.
Till huvudrätt blev det oxfile, vitlökspotatis, fetaostsallad och kantarellsås. "Snacks" blev Kungskrabba,räkor och aioli! Måste säga att allt var otroligt gott, lyx middag! . Jag hade aldrgi smakat kungskrabba förut, men det var super gott, otroligt stora djur! Klorna/benen ni ser på bilden är typ delade i 2 delar. 
 
Runt 22:30 åkte Isabelle och Peter in till stan igen, jag stannade hos pappa och sov över.
Jag och pappa drack lite vin och pratade massa, tillslut var klockan 04:30 haha. Tiden bara sprang iväg.
Sov dock bara till 10:00 i söndags så jag var ganska slut hela dagen. 
 
Men det har varit en mysig helg! man får passa på att spendera tid med sin familj nu innan jag åker :)

MacBook Pro, Im in loveee

 
Imorse blev det till att kliva upp 10:00, åkte iväg med pappa ut till Birsta. Jag skulle kolla på en ny dator och pappa var ute efter en webbcam och en mic så vi kan skypea sedan när jag är i USA. Innan jag visste ordet av det så hade jag köpt mig en MacBook Pro, den är så fin!!...men jag fattar ingenting av den? Tog mig typ 5 minuter innan jag insåg hur man stängde av skiten. Det kommer väll desto mer jag pysslar med den.
 
Just nu är jag ute hos min pappa i Juniskär, vi ska äta godmiddag och umgås lite! mysigt värre :)

Att packa eller inte packa, det är frågan

 
Igår runt 18:00 åkte jag iväg och hämtade upp Ida och Milton från BB, gick super bra! var dock lagomt nervös när jag visste att Milton var i bilen. När vi väl var hemma hos Ida så åt vi god mat och pratade ett tag. Jag sov över där inatt så att Ida skulle få sova under natten. Så natten har jag tillbringat med Milton, vi har myst och kollat på film, dock inte sovit. När jag vaknade runt 09:00 i morse så var man hyffsat groggy. Milton är så otroligt fin! jag är helt besatt av han haha. Jag kan inte sluta fota och prata om honom....................moving on...
 
 
Annars har jag inte gjort så mycket idag, jag fick för mig att börja rensa kläder, skor och väskor. Sortera i soppåsar osv. En hög för sånt som ska slängas, en hög för sånt som ska läggas undan och slutligen en hög för det jag kanske vill ha med mig till USA. Resultatet av det blev tyvärr bara en jäkla massa högar som ligger ofärdiga överrallt haha. Jag var as peppad när jag drog fram allt, sedan slocknade intresset lite efter vägen. Jag har bara 8 dagar på mig att packa så jag borde väll sätta igång på riktigt snart...möjligtvis på söndag kanske. Det är så mycket att packa ner och rensa så jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Just nu så är resväskan inför USA tillfälligt tom. Någon som har några bra packtips?, vad ska man ha med sig och inte ha med sig?. 
 
Nu tänkte jag släppa allt och lägga mig. Mysa ner framför tvn och tvärdecka.

"Extra" moster till lilla Milton

 
 
I måndags morse 08:23, födde en utav mina ingifta systrar en liten som som heter Milton, så nu har man gått och blivit "extra" moster. Han är så himla fin!, perfekt barn. Det känns helt overkligt att Ida har blivit mamma, jag tror inte riktigt att hon har förstått det än heller.
 
Jag kom precis hem från BB nu, har varit där ett tag idag och myst med lillbebisen och surrat lite med Ida. Jag känner lite stress med att få träffa Milton i och med att jag åker ner mot Arlanda nästa söndag, sedan lär jag ju inte träffa honom på över 1 år. Jag får passa på att mysa med honom massor nu innan jag åker.
Ida och Milton får komma hem från BB idag, så jag ska snart ut till bilen och montera fast babyskyddet sedan åka upp till BB och hämta dom.
 

The Embassy of the United States of America

 
Kom precis hem från Stockholm, besöket hos Amerikanska ambassaden idag gick super bra! Mitt visum blev godkänt utan problem, skulle få hem det om typ 1 vecka. gryyyymt då var det klart!. Det var lite små läskigt på ambassaden ändå, alla ser så hårda ut haha. Men det gick bättre än jag trodde att det skulle göra.
 
Igår kom vi fram till Stockholm 21:40, då åkte vi direkt vidare till ett jätte mysigt vandrarhem där vi skulle sova över natten. Vandrarhemmet låg på Frishemsplan, super fint och bra frukostbuffé.
 
Efter ambassaden så lunchade vi och gick i massa affärer, båda fick med oss lite kläder hem. Det går helt enkelt inte att låta bli. Dock var det mindre utbud för mig, det säljs ju bara höst/vinter kläder nu och jag är ute efter sommarkläder.
 
I morgon är det bara 12 dagar kvar tills jag åker! dagarna bara springer iväg. Kanske dags att börja packa snart?
I morgon eller övermorgon tänkte jag börja packa ner mitt rum och lite sånt, tror att det går ganska snabbt.
 
Galet trött efter allt överstressat folk i Stockholm, så jag säger godnatt!

Mot Stockholm

Har spenderat hela dagen till att förbereda mig inför Stockholmsresan. Är så himla nervös över att jag ska glömma några viktiga papper till ambassaden. Skulle jag glömma något papper, eller det är minsta fel på något så kommer dom skicka ut mig på en gång, då lär jag inte få en ny tid på ambassaden förrän i typ december. 
 
Vårat tåg mot Stockholm går 18:02, så vi är framme 21:40. Jag och mamma ska sova på något vandrarhem intill Centralstationen så det är ganska skönt. Sedan i morgon får vi ta buss från centralen till ambassaden, skulle bara ta ca 12 minuter att åka. Nu ska jag ringa och beställa lite sushi som jag och mamma ska ha med oss på tåget!
 
Utgången i lördags var väldigt lyckad! Vi började kvällen på Allstar med god middag och trevligt folk. Satt kvar efter middagen och drack lite vin och surrade, det var en jäkligt bra dj där. Runt 00:30 gick vi vidare till Oskar, träffade upp lite mer tjejer och fortsatte kvällen där. Kom hem runt 03:30, slocknade omgående!
 
Uppdaterar mer när vi varit hos ambassaden i morgon!
 
 

16 dagar kvar till avresa!

 
Nu är det inte många dagar kvar tills jag flyttar till USA, mycket kvar att fixa innan jag kan åka iväg men det mesta är gjort. Jag måste börja packa ihop mina grejer här hemma samt packa väskan inför resan. På måndag åker jag till Stockholm, tisdag morgon så har jag tid hos Amerikanska ambassaden, känner mig lite små nervös inför mötet haha, hört att dom kan vara ganska hårda. Men det kommer kännas galet bra efter visumet är klart, då är det bara att börja packa efter det. Idag fick jag även min älskade bil såld, så det känns bra. Visst det känns konstigt och tomt utan bilen men skönt att ha den såld innan jag flyttar.
 
Familjen jag ska bo hos verkar hur trevliga som helst,värdmamma (Michelle) och värdpappa (Jason). Pojken (Evan) jag ska ta hand om är underbar!, 3år och 8 månader gammal, så himla söt. Familjen jag kommer att bo hos bor i Phoenix, Arizona. Varmaste staden i USA haha. Det kan bli tufft med värmen, men man vänjer sig nog. Det är nära till Las Vegas, Mexico, San Diego och Kalifornien så det är nice, ska försöka resa så mycket jag kan där borta. Jag tror att jag kommer trivas bra. Jag har redan fått lite kontakt med andra Au Pairer i området, 2 från Tyskland och faktiskt 1 Svensk, fast svenska tjejen bor en bit bort från mig. Sedan åker jag ju med ett gäng Au Pairer redan från arlanda så det känns ganska tryggt.
 
Större grejer att fixa innan avresa:                          Att fixa inför mötet på ambassaden:
Tandläkarundersökning             [x]                               DS-160 Confirmation page                      [x]
Hälsoundersökning                   [x]                               DS-2019 & Sevis                                   [x]
Skicka in polisregisterutdrag      [x]                              Pass                                                     [x]
Skicka in körort/passkopior       [x]                               Kuvert m. skicka direkt service                [x]
Skicka in slutbetyg                   [x]                               Kvitto på visumkostnaden                       [x]
Skicka in kontrakt                    [x]                                Personbevis 120                                    [x]
Fixa nytt pass                          [x]                               Ta med framkallade foton till visumet        [x]
Sälja bilen                                [x]                               Proof of funds                                         [x]
Betala resa / försäkring              [x]                              Bekräftelse på min tidsbokning                [x]
Packa ihop mitt rum                  [  ]
Packa väskorna inför resan        [  ]  
Fixa visum                                [  ]
Internationellt körkort                 [  ]
 
Som ni ser så har jag ganska mycket fixat, men det är fortfarande lite grejer jag har kvar att göra. 
 
Ikväll ska jag ner på All-star och fira en tjejkompis som fyller år. Vi börjar med god mat, avslutar med lite dricka och dans haha, kommer nog bli trevligt. Man får passa på att träffa alla så mycket som möjligt nu, vem vet när man träffar alla igen.
 

  • Tillbaka till startsidan

  • Sanna heter jag, är 21år och kommer från Sundsvall.
    Den 5 November 2012 flyttar jag till USA för att arbeta som Au Pair i Phoenix, Arizona. Jag kommer att bo hos en underbar familj och ta hand om en liten pojke på snart 4år. I bloggen kan ni läsa om mitt år som Au Pair och allt som hör till.

    Svarar gärna på frågor, både här & på [email protected]


    dagar i USA

    Sweden
    Arizona